Benefičný bowling pre trojročného Peťka

01.03.2013 Prešov

V bowlingu Pri trati sa v pondelok zídu osobnosti z celého kraja

V pondelok 4. marca sa koná v poradí už šiesty ročník benefičného bowlingového turnaja o putovný pohár predsedu Prešovského samosprávneho kraja Petra Chudíka. V prešovskom bowlingu Pri trati sa stretnú osobnosti a celé spektrum spoločenského života nielen z Prešova, ale z celého kraja. Turnaja sa predbežne zúčastní rekordne viac ako 20 družstiev.

Cieľom turnaja je popri spoločenskom a športovom stretnutí osobností pomôcť tým, ktorí sú na pomoc cudzích odkázaní. Preto sú hody ocenené a spoločný výťažok je venovaný ako sponzorský dar. V tomto roku nahranú sumu získa trojročný Peťko Kandrík z Litmanovej. Peťko bude mať v marci tri roky a po operácii srdiečka mu lekári diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. Jeho starší braček je autista a obaja sú plne závislí od nepretržitej starostlivosti. Príjem rodiny tvorí invalidný dôchodok a rodičovská dovolenka a predstavuje 550 eur mesačne. Rodina nemá peniaze na odporučenú liečbu v Adeli Medical centre v Piešťanoch. V predošlých ročníkoch turnaja sa nahrala suma približne 2 400 eur, čo predstavuje dve tretiny ceny dvojtýždňového liečenia.

Výťažok z benefičného bowlingového turnaja prešovského župana bol vždy určený pre deti. Prostriedky doteraz získali deti z Domova sociálnych sociálnych služieb v Giraltovciach, z detského stacionára pri DSS na Volgogradskej ulici v Prešove, Marianka Michlišinová z Proča, Miška Krišková z Popradu a Adriánka Šimková z Prešova. „O životných okolnostiach Peťkovej rodiny viem od jeho tety. Je neuveriteľné, s akými problémami musia jeho rodičia žiť. Verím, že im výťažok aspoň čiastočne pomôže v ťažkej životnej situácii,“ zdôvodnil tohtoročný výber príjemcu predseda PSK Peter Chudík.

Prešov 1. marca 2013

Veronika Fitzeková
hovorkyňa PSK
 

Vyberte región